• Velkommen tilbud til all
  • Op til 30% rabat
  • Gratis Bonuspiller
Telefonsupport Telefonsupport
Arbejdstimer 09:00 - 17:00 Dansk telefon: International telefonn:
Betalingsmetoder
Levering

Hvad skal du vide om symptomer på prostatakræft, og prostatakræft behandling

Det er vigtigt at du sørger for at forstå hvad prostatakræft er for noget, og at du forstår hvad du kan gøre hvis du skulle anstifte frygt for at der er tegn på at du lider af prostatakræft.

For det første skal du vide, at 1 ud af 9 mandpersoner vil lide af prostatakræft på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det er især mænd af afrikansk afstamning som er mere tilbøjelige til at udvikle denne form for kræft. Desværre er der faktisk næsten 2.3 gange så stor risiko for, at de dør af denne form for kræft.

Det er rigtigt, at der er en anknytning mellem alderen og risikoen for, at man udvikler prostatakræft, tallet stiger til 6 ud af 10 mænd over 65 år som lider af prostatakræft.

Typer af prostatakræft

De fleste af de personer som har prostatakræft har en type som hedder adenocarcinom. Det som gør denne form for kræft speciel, er at den vokser i vævet, såsom den kirtel som er prostataen. Prostatakræft kategorieseres i to forskellige kategorier, dette er den aggressive eller hurtigt voksende kræft, mens den anden form er den nonaggressive eller langsomt voksende kræft.

Det er meget vigtigt at du kender forskellen mellem den aggressive og den ikke aggresive form, dette er fordi aggressiv kan betyde at kræften hurtigt spreder sig igennem kroppen, og det er meget normalt at opleve at der spreder sig til knoglerne.

Det er også livsvigtig at sygdommen bliver opdaget tideligt, da chancen for at blive rask igen er meget større hvis du kommer i behandling så hurtigt som muligt.

Hvad er symptomer på prostatakræft?

Det kan sagtens være, at du slet ikke har lagt mærke til at du lider af noget, dette er fordi der i de tidlige stadier ikke nødvendigvis behøver at være nogle symptomer som er meget fremtrædende. Trods alt vil du ofte opdage at der i de senere faser af sygdommen vil fremkomme sygdomssymptomer som trang til ofte eller hurtigt at skulle tisse, det kan dog være svært at indlede urineringen, eller du kan fornemme en form for aversion ved urinering.

Hvis du bemærker blodig tis eller sæd, eller at du oplever svie eller jag i nedre ryg, øvre lår eller hofteområdet, så kan det såfremdeles være tegn på at det er på tide at få kommunikeret med din læge om dine symptomsdetaljer.

Hvad bør du gøre hvis du oplever prostatasymptomer?

Dette betyder naturligvis ikke at hvis du har disse tegn, så har du automatisk prostatakræft, men hvis du oplever nogen af dem, så kan det være en god idé at snakke med din læge om det. Din doktor vil også kunne undersøge om der kan ligge andre grunde bag dine smerter eller bag dine urinproblemer.

Det kan godt være, at du måske føler det er en lidt pinlig samtale at have med din doktor, specielt hvis du stadig er ung, men det er absolut bedre at tale om det inden det er for sent, kræft er ikke noget som man skal spøge med.Vi bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved fortsat brug af denne side accepterer du brug af cookies.

Det er forstået