• Velkommen tilbud til all
  • Op til 30% rabat
  • Gratis Bonuspiller
Telefonsupport Telefonsupport
Arbejdstimer 09:00 - 17:00 Dansk telefon: International telefonn:
Betalingsmetoder
Levering

Nedsat fertilitet hos mænd, lider du af nedsat eller dårlig sædkvalitet?

En af de mest ulykkelige, og stressende redeligheder der kan opstå i et parforhold, er hvis det brændende ønske om at blive forældre og få et barn ikke lykkedes. Det kan blive til en enormt stor belastning for parret, som antageligvis på et tidspunkt, så higer man efter at få en forklaring på hvorfor det ikke bliver til noget.

Hvad viser undersøgelser?

Efter talløse lægeundersøgelser, kan det så vise sig, at problemet ligger hos manden. Det er jo mandesædkvaliteten der er afgørende for, om han kan befrugte kvindens æg, så hun bliver med barn. Der er her tale om reduceret sædkvalitet og måske endda dårlig sperma.

Hvorfor forekommer der nedsat fertilitet hos mænd

Problemet er hvis mængden af de levende sædceller er meget minimal, hvis de ikke er udvokset som de skal, og hvis de ikke kan “svømme” fremad.

Der er lavet sædkvalitetsstudier som afskildrer disse sædproblemer, og som fremviser og forklarer disse problemer, i tal og procenter. Man skal mindes om, at selvom man formoder at man passer ind under disse summe og procenter, er det at have lav sædtal, ikke det samme som at sige, at man ikke er i stand til at gøre en kvinde frugtbar. Det kan tage længere tid før det lykkedes, og der skal muligvis hjælpes lidt til.

Hvordan testes

Det er muligt, at få gransket ens sædkvalitet på specielle klinikker, dette gøres ved at lave en analyse af sæden.

Man siger at den typiske mængde af celler skal være ca. 60 mio. sædceller pr ml sæd, men selv om man er nede på 40 mio. sædceller pr ml sæd, er det stadig nok til at kunne blive gravid.

De problematiske tal er hvis man er nedenunder 15 millioner sædceller pr ml sæd, hvis den totale bevægelighed er 40% og den fremadrettede bevægelse er 30%. Der er lavet eksperimenter på danske mænd, og det viser sig at ca. 40% af danske mænd har lav kvalitet af deres sperm.

Hvad kan skyldes reduceret sædkvalitet?

Hvad kan dette så være grundet, og er der noget man selv kan gøre for at råde bod på dette problem. Det er desværre som med så mange andre reaktioner fra kroppen, at stress, søvnmangel, usund mad, røg og alkohololiske drikke kan have en negativ konsekvens på sædkvaliteten. Så det er bare om at få nok søvn, spise sundt, og få sig rørt.

Og så har det også vist sig, at ved overophedning af testiklerne, f.eks. ved høj feber, går der mange sædceller til grunde, og det er et meget stort problem, da det tager op til 3 måneder før man igen har den samme mængde, der er aktive. Så lang til tager det faktisk for en sædcelle at blive moden.

Har man først fået at vide, at ens sædceller ikke er i topkvalitet, skal man ikke vente alt for længe med at få hjælp, da det også har vist sig, at hvis man en gang har ringe kvalitet, så går det hurtigere ned ad bakken. Mænd kan jo også have problemer med deres hormonbalance, lige som kvinder kan have det. Det er derfor en god idé, at starte med fertilitetsrådgivning så hurtigt som muligt, og derefter komme i behandling så hurtigt som du kan. Så det med en baby ikke kommer til at tage alt for lang tid.Vi bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved fortsat brug af denne side accepterer du brug af cookies.

Det er forstået