• Velkommen tilbud til all
  • Op til 30% rabat
  • Gratis Bonuspiller
Telefonsupport Telefonsupport
Arbejdstimer 09:00 - 17:00 Dansk telefon: International telefonn:
Betalingsmetoder
Levering

Smerter ved samleje? Læs mere om Balanitis behandling og balanitis varighed

Hvis en mand oplever at have fået irritationssymptomer som smerter, kløe og evt. hævelse og rødme på penishovedet, kan det bero på at han er blevet ramt af det der kaldes Balanitis. Det er en infektion af og under forhuden på penis, som også kan afstedkomme belægninger og udflåd.

Hvad er Balanitis?

Hvem kan så blive ramt af Balanitis? Det ses ofte hos drenge og voksne mænd, som lider af forsnævring af forhuden. Men sukkersyge og en ikke helt så god hygiejne under forhuden, kan også være grunden dertil. Man skal være klar over, at en infektion som Balanitis kan smitte ved berøring, og derfor bør man opsøge sin læge.

Tabu omkring Balanitis

Mange mænd vil dog være lidt tilbageholdne, med at gå til lægen, og skulle berette om dette problem, men hellere komme afsted, end at gå med disse symptomer. Lægen vil hurtigt kunne stille en diagnosticering grundet de beskrevne symptomer, og en kortvarig testundersøgelse af den forsnævrede penisforhud, vil helt sikkert kunne verificere dette. Sædvanligvis vil det ikke skulle være nødvendigt med flere lægeundersøgelser.

Hvorfor tale med en læge?

Men det er vigtigt at kontakte lægen, og få stillet diagnosen, da det udover en ekstra grundig hygiejne af forhuden, kan være et must at skulle håndtere det med antibiotika- eller svampedræbende salver. Det kan også være nødvendigt at skulle behandle med antibiotika i tabletform. Det er ikke fordi det er en farlig sygdom, men den har desværre en tendens til at vende tilbage, og på den måde gøre, at man kommer ind i en ond cirkel. Kommer man ind i den onde cirkel, og det bliver vanskeligt at få stoppet, kan det være at lægen vælger at henvise til operation af forhuden.

Hvad er plasmacelle Balanitis?

En anden type af forhudsbetændelse, der især rammer aldrende seniorer, er den afart der kaldes “plasmacelle balanitis”, denne type viser sig som rødme med skarpe velafgrænsede gul-røde og til tider lidt skinnende områder. Udover disse sygdomssymptomer er der ikke nødvendigvis andre symptomer. Problemet med denne form for forhudsforsnævring er, at den ofte er kronisk, og desværre vender tilbage fra tid til anden. Et andet problem er, at der også kan forekomme svamp (candida balantis) i forbindelse med denne irritationslidelse. Og da denne type svamp er smittende, kan den inficere ved elskovssamleje, og man bør derfor være meget påpasselig. Årsagen til “plasma cell balanitis” er ikke velkendt, men derfor bør man til stadighed opsøge lægevidenskaben, hvis man mener at have opnået denne lidelsestilstand. Jo før jo bedre, både for en selv, men jo også for at sikre samværet med andre.

Findes der en Balantis behandling

Behandlingen af denne lidelse er jo i store træk den samme som ved almindelig forhudsbetændelse, dog skal der her lidt mere til, hvis der også er kommet svamp med ind i billedet. Den mest almindelige behandling er balantis creme eller gel, som indeholder svampedræbende midler. Disse kan købes på apoteker uden recept. Men er man i tvivl, så opsøg lægen, og få lægen til lige at tjekke, at det er den rigtige løsning man vælger. Fås den rigtige behandling, vil man ofte kunne mærke en bedring i løbet af få dage, og måske endda tidligere, hvis man får stillet diagnosen med det samme hos lægen.Vi bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved fortsat brug af denne side accepterer du brug af cookies.

Det er forstået